Yeti Eeklo

CELINE

Blogster met oog voor detail en fotografie.

Ik ben opgegroeid in het Meetjesland. Yeti Eeklo is daar niet onbekend. Vroeger een schaatspiste, nu veel meer onder één dak! Na mijn eerste ervaringen op de schaatsbaan, ben ik al enkele keren binnen geweest. Maar sinds kort hebben ze daar… een gevangenis.

Nu stond ‘In het gevang zitten’ toch wel op mijn Bucket list. Voor mijn eigen veiligheid vind ik dit een ideale invulling om deze te volbrengen. We weten allemaal dat het toch wel leuker is om dit te doen met vrienden. 

 

Ons programma

Op een zondagavond is het zo ver, we gaan naar Yeti Eeklo. We maken er direct een volledige avond van. We hebben 1 uurtje prison Island, All-in fondue en 2 spelletjes bowlen gereserveerd. Voor de kart fanaten kan je er natuurlijk ook karten. De elektrische karts en het waanzinnige parcours met brug maken het een onvergetelijke ervaring.

Prison Island, nieuw in Yeti Eeklo

We starten met Prison Island (het is trouwens uniek in België). Buiten een elektronische sleutel moeten we al ons gerief achter laten (gelukkig zijn er lokkers voorzien waar we alles in kwijt kunnen). Daar gaan we dan, na een korte briefing gaan we aan de slag. Er zijn 25 kamers met verschillende opdrachten. Ik ga jullie niet specifiek vertellen wat je moet doen in de kamers, of welke soort kamers er zijn. Zo verderf ik de pret niet voor jullie.

Één tip: lees het plakaatje buiten. Zo weet je als het een fysieke of tactische proef is. Werken in team gaat super vlot. Soms wel even zoeken naar wat we moeten doen, maar dit maakt het extra tof als je het gevonden hebt. Als je er geen zin meer in hebt in die proef, kan je gerust naar buiten en een nieuwe zoeken.

Na een uurtje spelen zit onze tijd er op. Spijtig! We hadden nog veel meer willen doen en vinden het jammer dat we niet zo veel kamers hebben gedaan. Dit lag deels aan ons, we wilden zo precies zijn en de opdrachten zo goed mogelijk vervullen. We verloren veel tijd bij dezelfde proef. Helemaal niet erg, reden te meer om terug te komen. Zelf zou ik wel aanraden om langer te gaan zeker 1,5 uur of zelfs 2 uur.

 

Gevecht met de stokjes

Na het spel hebben we toch wel een hongertje, tijd voor de fondue. We gaan naar boven en worden hartelijk ontvangen met een glaasje cava. We krijgen rustig de uitleg en mogen dan starten met een soepje. Wanneer onze fondue is opgewarmd mogen we aan het buffet om ons vlees en vis te gaan halen. Wanneer we de vis in de fondue steken mag je er ook achter gaan vissen. Wel leuk om te vissen achter vis als ze gaan zwemmen is in de fondue.

Het vlees steek je natuurlijk wel op stokjes. Die je dan per ongeluk in een ander zijn vleesje steekt die er al in zat. Ja hoor, dan krijg je een grappig soort gevecht met je stokjes en de stukjes vlees.

Als afsluiter is er een heerlijk dessert met voor elk wat wils, heerlijk. Naast dit alles krijg je nog frietjes, is er een heel verzorgd buffet van groeten aanwezig en bovenal vriendelijk personeel die steeds voor je klaar staat.

 

STRIKE!

Wanneer ons buikje volledig gevuld is gaan we terug naar beneden. Nog 2 spelletjes bowlen, m’n vriendin verteld mij ‘Ik gooi echt superveel in de goot’ en dat is niet gelogen. Maar wanneer ze de bowling pins raakt is dat ook in volle glorie. Direct een strike! Peter zijn broer gooit de bowling ballen keer op keer een andere richting uit en heeft hier en daar enkele pins mee, waardoor de strijd tussen mijn vriendin en Peter zijn broer nek aan nek gaat. Net als tussen Peter en mij, waar de scores al ‘iets’ hoger liggen.

Besluit

Na een voldane avond vol vriendschap en plezier stappen we terug in de auto al verlangend naar ons bedje. Yeti Eeklo is een top plek om zalig te ontspannen met voor ieder wat wils. Deze Wanderful experience zal zeker voor herhaling vatbaar zijn. Wie wil de volgende keer mee?

 

En onthoud “Life is wanderful”

Peter & Céline

 

Lees meer:

Pin It on Pinterest

Share This