Chateau de la Faye

PETER

Storyteller met een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Overnachten in een kasteel? Je moet niet verder dromen. Het is mogelijk! Chateau de la Faye is een prachtig kasteel midden in de bossen. Een plezier voor het oog en de droom van elke sprookjesfanaat.

Bed & Breakfast

Op een kleine 2 uur van Parijs ligt het landgoed met de B&B Chateau de la Faye. Het landgoed ligt midden in de bossen, waardoor je in alle rust kan genieten van de natuur. Onze trip door de bossen was alles behalve normaal (straks meer daarover). De ijzeren poort toont aan dat je het landgoed binnen rijdt. Een (lange) oprit van een aantal kilometer maakt je alleen nog nieuwsgieriger.

De hartelijke ontvangst maakt het plaatje compleet. De gastvrouw ontvangt je met open armen en beantwoord al je vragen met een glimlach. Zij woont zelf op het domein en zorgt dat je niets te kort komt. Wij zouden al terug gaan voor de vriendelijkheid en de leuke babbel met de gastvrouw.

Het gebouw zelf is een statement op zich. Op het eerste zicht doet het mij denken aan het landhuis van Assepoester. De vele torentjes en mooie afwerkingen laten niks aan de verbazing over. Dan hadden we de binnenkant nog niet gezien.

 

“There are no rules of architecture for a castle in the clouds.”

GILBERT K. CHESTERTON

 

 

 

 

 

 

 

 

Modern met karakter

De binnenkant van het gebouw doet al je dromen uitkomen. Ik heb even een moment nodig om alles te bekijken en in me op te nemen. De verantwoordelijke, die ook op het landgoed woont, geeft ons een korte rondleiding. De keuken, 2 salons, een bar, een eetzaal voor zeker 20 mensen, een kleine eetzaal, een traphal waar je draaiingen van krijgt,… Er komt geen einde aan. We krijgen de sleutel van de kamer en besluiten om de volgende ochtend alles te ontdekken.

 

De slaap- en badkamer zijn 2 danszalen. De inrichting is fris, modern en comfortabel. Maar het oude karakter van het gebouw is behouden gebleven. Het was al laat, maar dit mysterieuze kasteel maakte ons sprakeloos. Dus besloten Céline en ik om te fantaseren over het gebouw en onze ervaringen te delen. Voor dat we het wisten was het een uur later. De nieuwsgierigheid raasde door ons lijf en we konden niet wachten tot de volgende ochtend.

 

Ontbijt

Het was een plezier om de volgende dag wakker te worden. We konden niet wachten op het ontbijt, maar namen even de tijd om op het balkon te staan. Niet om frisse lucht te nemen, maar om te genieten van en te luisteren naar de natuur.

 

Het ontbijt was eenvoudig, vers en voldoende. Iedereen kreeg een mandje met broodjes en koffiekoeken. De confituur, kaas, hesp en koffie stonden in het midden van de tafel zodat iedereen ervan kon genieten. Oh… wacht… even vertellen dat het 1 grote tafel is waar iedereen samen zit. Even sociaal doen tijdens het ontbijt.

De ontdekkingstocht

De tuinen zijn enorm. Wij wilden ze graag eens doen, maar we waren er maar 1 nacht. Daarom besloten we om het landhuis te verkennen. Nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik of we de andere vrije kamers ook eens mochten zien. We waren maar met 3 koppels in het landhuis, dus kamers genoeg. Alle kamers die open waren of waar een sleutel op zat mochten we ontdekken.

 

Elke kamer die je binnen gaat, heeft zijn eigen karakter. Er is altijd iets anders of vernieuwend. Dus bekeken we elke kamer van het gelijkvloers tot de hoogste toren.

Leuke anekdote

Door de bossen rijden in een vreemd gebied, terwijl het donker wordt is een ideaal moment om… elkaar bang te maken en spookverhalen te vertellen. We reden alleen op een baan door de bossen. Plots steek een auto vanuit het niks ons voorbij en 5 minuten later stopt hij terwijl wij voorbijrijden. Kort daarna vertrekt hij weer en reed hij op dezelfde snelheid achter ons. Niet zo aangenaam. Bedankt aan de vriendelijke chauffeur die ons achtervolgde. Je hebt onze fantasieën de vrije loop gelaten, en de stuipen op het lijf gejaagd! Het toffe was dat we een wild hert gezien hebben vlak bij het domein.

 

Wij konden niet wachten om deze post te schrijven, om dit met jullie te delen.

En onthoud “Life is wanderful”

Peter & Céline

Lees meer:

Experimenteren met nostalgie

“The social lab” nog niet zo lang open en nu al een place-to-be. Het speciale concept van drinks en games is een uniek concept in de straten van Kortrijk. Niet alleen iets voor gamers, maar voor iedereen. Iets voor jou? Kom het hier te weten.

read more

Pin It on Pinterest

Share This