Pairi Daiza

PETER

Storyteller met een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Halloween is de griezeligste avond van het jaar. Wij maken het extra beestig door naar Pairi Daiza te gaan. Weg met de plastiek pompoenen en vleermuizen! Wij wisselen ze in voor echte. Lees verder en griezel mee.

 

Pairi Daiza het dierenpark van België!… Waar ik nog nooit geweest ben 🙁 . Maar daar komt snel verandering in. Na al het nieuws over de panda’s (die ondertussen al bijna 3 jaar in ons land zijn) zijn wij toch eens benieuwd hoe ze zich nu thuis voelen in ons kleine landje. Maar de tocht naar de panda’s is lang, dus laten we er maar aan beginnen. De eerste stop?… De roofvogels! Van gieren tot arends, ze zijn er allemaal. Één voor één even angstaanjagend als de vorige, maar toch zo indrukwekkend. Geloof ons maar als we zeggen dat je het pad van de gier niet wil kruisen. Voor de rest gebeurt er niet veel nieuws. Just the usual, een tocht door een vogelkooi en foto’s nemen van arends in de zon.

 

Zoektocht naar eten

Onze hongerige maag neemt ons mee op een zoektocht naar eten. Op ons pad vinden we een wasbeer die (zoals wij) blij op en neer staat te springen voor een beetje eten. Een beetje verder krijgen de olifanten dan ook nog eens eten, en wij ook. We zetten ons op een picknickbank met een heerlijke wafel om onze honger te stillen en een drankje te drinken.

We komen op het juiste moment aan bij de olifanten. Voor dat ze mogen spelen voeren ze een klein showtje op. Zelfs de pasgeboren baby is erbij. Het kleintje wielbelt nog wat heen en weer, maar vind altijd de weg naar zijn mama terug.

China

Door een snelle shortcut door Afrika komen we in China terecht. Met als grote trekpleister…. DE PANDA’S! Vandaag zitten ze binnen in hun verblijf, dus mensen duwen om “die perfecte foto” te kunnen nemen. Op weg naar de uitgang besloten we om nog wat langer in China te blijven. De rode panda’s, bruine beren en rare vogels poseren graag eens voor de foto. Wist je dat er een gong hangt in China? Na het lezen van de uitleg weten we dat één slag geluk zou moeten brengen. Waarom ook niet? Samen slaan we één keer tegen de gong en hopen we op het beste. De grote vogelkooi moet je zeker eens bezoeken. Maar je moet wel oppassen! Voor je het weet vliegt er een vogel bijna tegen je hoofd (ik heb het meegemaakt) of iets dat hij achterlaat.

Halloween

De avond begint te vallen en vandaag is het park langer open. Dus het griezelen kan beginnen. De meeste dieren zijn gaan slapen, maar het park bruist nog van de energie. Nu dat de zon weg is begint het snel af te koelen en beslissen we om naar de vleermuizen te gaan. Het is tenslotte Halloween! Op de planning staat dat ze gevoederd moeten worden, maar na drie kwartier merken we dat het er niet meer van gaat komen. De grot van de vleermuizen is de ideale plaats om op te warmen, en het gezoef rond je oren is (verrassend) kalmerend. Zeker eens proberen!

 

Na een goed gevulde dag beslissen we dat het tijd is om naar huis te vertrekken. Dit was een leuke eerste ervaring met Pairi Daiza. Wij komen zeker nog eens terug. Tot de volgende keer!

En onthoud “Life is wanderful”

Peter & Céline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer:

Pin It on Pinterest

Share This