Ons eigen stekje!

CELINE

Blogster met een oog voor detail en fotografie.

Wanneer we samen op kot willen houdt niets ons nog tegen. Wij willen iedere avond samen kunnen doorbrengen en elkaar kunnen steunen wanneer nodig. We zien ons eigen stekje als een testcase die we positief te gemoed gaan, en terecht!

“But we are strong, each in our purpose, and we are all more strong together…”

BRAM STOKER

Van droom tot realiteit

Het idee kwam wanneer ik in mijn laatste jaar zat en Peter in zijn 2de jaar hoger onderwijs.
We hunkeren alle twee naar samen zijn maar het schoolwerk staat vaak in de weg en we hebben elk een kot. Al snel hadden we het idee om samen ons eigen stekje te hebben het volgende jaar.

 

Na het internet talloze keren te onderzoeken met termwoorden zoals kot Kortrijk, studentenhuis Kortrijk, kot huren, kotwest,… uren zijn voorbij gegaan tot ik de groep vond op facebook: “te huur: koten Kortrijk.” Iedere keer werd er gevraagd als er koten zijn voor twee personen. Daar kwam vaak geen reactie op maar die ene keer wel.

Ik zocht het vernoemde kot op en het was ideaal: grote kamer, groot bed (heel vaak zijn er tweepersoons kamers beschikbaar maar met een 1persoonsbed in de kamer, snap ik niet goed, maar ja) modern, propere badkamer en keuken. Na een bezoek was het van ons, toch zeker voor een jaar.

Let’s get cozy

Na lang uitkijken mogen we eindelijk inrichten. Ons gerief staat in een hoopje of moet ik eerder zeggen een berg in de kamer. Nu alles mooi indelen, doordat we maar om 17u in ons eigen stekje waren, was het een onbegonnen werk om alles geordend te krijgen.

We werkten door tot 22u en kregen dan ons ‘klopje’. We gaan akkoord dat we in bedje willen kruipen tot we merken dat ons bed nog niet gemaakt is. Ok, geen probleem een bed maken duurt niet zo lang. Dachten we. Het dekbed was een ramp, we gingen door de normale stappen maar de ene keer zat het gedraaid, de andere keer binnenstebuiten en dan was heel het laken ‘twisted’ zodat we het er niet eens over kregen. Ja, met als gevolg een soort platte lach, probeer nu dat bed maar te maken. Ik denk zo een 15 minuten later lagen we in ons bed en niet veel later al in dromeland. Wat een avond.

 

 

Een oerwoud van studenten

De dag erna was uitgereikt voor Ikea waar we een goede tweepersoons matras nodig hadden, enkele decoratieve potjes, een soort kastje en plantjes. Ik heb zelf een cabrio en we hadden iets te laat door dat het niet zou passen, parents to the rescue! We hadden gelukkig genoeg zweedse balletjes geheten om alles op te heffen en in de auto te plaatsen. Eens aangekomen in Kortrijk beginnen we terug aan een rondje inrichten met succes, zo goed als alles had een plaatsje gekregen.
Mission succeded en nu genieten van een wijntje!

 

En onthoud “Life is wanderful”

Peter & Céline

 

Lees meer:

Pin It on Pinterest

Share This