JA!

DE MAGIE

IS ECHT!

CELINE

Blogster met oog voor detail en fotografie.

Oo jee weer een spelletje over Harry Potter dacht ik. Ik wil de magie niet verpesten uit de boeken en films maar dit spelletje zorgt voor een extra boost op je magische wereld.

Mijn langverwachte brief van Zweinstein is aangekomen, eindelijk! Mijn avontuur kan beginnen, shoppen in de wegisweg, spreuken aanleren, potions maken en in de problemen geraken op school. Je kiest je eigen huis en uiterlijk ( ik koos voor huffelpuf, net als Peter).

Spreuken leren en magie gebruiken…eindelijk! Of toch niet, vaak moet je even wachten tot je magie is opgeladen. Zo duurt het 4 minuten om 1 puntje magie bij te krijgen. Natuurlijk hoe verder je in het spel zit hoe langer je moet wachten. De stukken waar je persoonlijke interactie hebt met je medestudenten zijn het tofste, gesprekken voeren en duelleren zorgen voor een nieuwe ervaring. Het schoolleven op Zweinstein was nog nooit zo realistisch.

Het avontuur

Als je in het spel eens goed rondkijkt in het spel zie je verschillende plekken die ik nog kan ontdekken. Het zijn magische plekken zoals de Owlery , Care of Magical Creatures bij Hagrid (jippie!) en Dumbeldores office. Ik ben alvast heel benieuwd hoe mijn eigen mysterie zal uitdraaien het is alvast duidelijk dat we bij dit spel geen saai leventje zullen hebben maar wel een spannend en magisch avontuur.

Personages

Dit alles vindt plaats als Harry nog een kleine jongen is, dit zorgt ervoor dat we mensen zullen ontmoeten zoals Bill Weasley en Nymphadora Tonks. Maar toch niet te ver terug zodat we alle leerkrachten hetzelfde zijn zodat Hagrid, Sneep en natuurlijk Dumbeldore (alhoewel dat hij al heel lang meegaat).

Magie

De getekende stijl van het spel zorgt voor extra magie, het is zeer herkenbaar en artistiek. Dat zorgt ervoor dat het een plezier is om naar te kijken.

‘Harry Potter: Hogwarts Mystery’ is zeker een aanrader om te spelen, de magiebar zorgt ervoor dat je niet te lang in de ban bent van het spel. Wat misschien wel een pluspunt kan zijn.

3 tips tijdens ‘Harry Potter’ Hogwarts Mystery

  1.  Zorg dat je op wifi kan spelen zodat je niet al je data verbruikt. Want dan kan de magie snel op zijn.
  2. Kies tijdens de lessen voor langere speeltijd (je kan meestal kiezen tussen 1, 3 of 8 uur; wanneer je 8 uur kiest zal je personage meer bijleren en voor meer punten zorgen voor je huis)
  3. Wanneer je rondwandeld in Zweinstein, let op het elfje dat soms eens staat te dromen. Als je daarop duwt krijg je een extra magiepuntje. Zo zijn er op elk verdiep een paar te vinden, zoals buiten met de grote tak 😉 .

 

Neem je staf en ontdek de magie, laat ons weten wat jij ervan denkt.

En onthoud “Life is wanderful”

Peter & Céline

Pin It on Pinterest

Share This