Het fotoboek

PETER

Storyteller met een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Céline en ik zijn nu al een tijdje op avontuur. We dachten dat het leuk zou zijn om deze avonturen al eens te bundelen. Na uren denkwerk… (eigenlijk 10 minuten) kwamen we tot het besluit dat een fotoboek een leuk concept zou zijn. Wil je weten hoe we dit deden?

Orde in de chaos

Bij het zoeken naar foto’s hadden we door dat er overal wel iets te vinden was. Op zowel onze gsm’s als laptops. Het was dus hoogstnodig dat er wat orde in de chaos komt. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want eerst moesten de juiste foto’s gekozen worden. We kwamen terecht bij fotofabriek.nl, een webshop waar je allerlei leuke ditjes en datjes kan maken met foto’s. Wij kozen voor de A4 hardcover van 24 pagina’s. Na deze keuze konden we aan de slag met het inrichten van het boek.

 

Onze aanpak

Er zijn 2 mogelijkheden om een boek te maken: de online tool of de software (om te downloaden). Bij deze tools kan je aan de slag met sjablonen. Maar waarom zou je het makkelijk aanpakken als moeilijk ook kan. Dus gingen we freestyle.   Wij kozen ervoor om de foto’s in te delen volgens de avonturen. Hierbij wilden we (vooral voor Céline) niet vergeten welke plaatsen we bezocht hadden. Dus werden de foto’s afgewisseld met leuke anekdotes van de grappige/soms klungelige momenten.

Service

Wanneer het fotoboek in bestelling was, kregen we een mail met een verrassend filmpje. Op dit filmpje zagen we hoe ons boek ingebonden werd. Daarnaast hielden we gespannen de “track & trace” in het oog, zodat we het boek direct konden bekijken. Het resultaat mag er zeker zijn.

Besluit

De fotofabriek vonden wij zeker een geslaagde keuze, voor herhaling vatbaar. Wil je zelf een fotoboek maken? Surf dan snel naar: https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken/.

En onthoud “Life is wanderful”

Peter & Céline

Lees meer:

Pin It on Pinterest

Share This